This forum is now just an archive. Use the new Q&A website
It is currently Wed Apr 23, 2014 9:09 am

All times are UTC + 2 hours




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Thu Nov 22, 2012 12:47 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2012 12:23 pm
Posts: 9
Location: tunisia
I installed openerp7 beta on Windows XP but when I launch the browser to open the web version shows me "No handler found", how to be able to run this version on windows XP or 7.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Thu Nov 22, 2012 11:55 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2012 9:30 pm
Posts: 2
Location: Toronto, ON
You are missing the addon path

Add the following to your startup
--addons-path=/usr/lib/python2.7/site-packages/openerp-6.2dev_xxxxxxxxxx-py2.7.egg/openerp/addons

where xxx is the trunk name..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Fri Nov 23, 2012 12:41 am 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2012 12:23 pm
Posts: 9
Location: tunisia
thank you
but what file I have to add this command
I work on Windows XP and install openerp in
C: \ Program Files \ OpenERP-6.2dev 20121116-000101 \ Server
and a service starts automatically


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Wed Nov 28, 2012 12:21 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 29, 2009 8:15 am
Posts: 443
It is an bug in all-in-one assembly for Windows.
That error is in 7.0 and in latest 6.2dev.
True path - path_addons is writed in server.cfg, but it is NOT WORKED!
Server not see him and not found module web.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Sat Dec 01, 2012 10:34 am 
Offline

Joined: Sun Mar 29, 2009 8:15 am
Posts: 443
It is already second bag linked with different writing paths for Python in Linux and Windows.
Windows maintainer need teach these difference!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Sat Dec 01, 2012 11:40 am 
Offline

Joined: Sat Jan 28, 2006 6:53 pm
Posts: 13
Location: Avignon, France
Hi,

This indeed seems to be an addons path issue.
Starting the server on the command line specifying the config and addons-path options does the trick:

Code:
cd <INSTALL_PATH>\Server\server\
openerp --config=openerp-server.conf --addons-path=openerp\addons\


Still have to figure how to fix windows service startup options...

Thanks for your insights
Bests


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Sat Dec 01, 2012 7:02 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 29, 2009 8:15 am
Posts: 443
Crutches for ALL-IN-ONE is the best decision :D !

Maintainer for trunk version Windows all-in-one not test own assemblies!
All last assemblies not work from box on a pure Windows!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Thu Dec 06, 2012 11:20 am 
Offline

Joined: Sun Mar 29, 2009 8:15 am
Posts: 443
Again the same ERROR!!!
This BUG has long history from 6.2dev
It seems developer not test own work.

On browser:
No handler found

openerp-server.log:
2012-12-06 12:41:05,703 2216 INFO ? openerp: OpenERP version 7.0alpha-20121206-000102
:roll: !>2012-12-06 12:41:05,703 2216 INFO ? openerp: addons paths: C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons
:D (path defined)
2012-12-06 12:41:05,703 2216 INFO ? openerp: database hostname: localhost
2012-12-06 12:41:05,703 2216 INFO ? openerp: database port: 5432
2012-12-06 12:41:05,703 2216 INFO ? openerp: database user: openpg
2012-12-06 12:41:12,405 3316 INFO ? openerp: OpenERP version 7.0alpha-20121206-000102
:roll: !>2012-12-06 12:41:12,405 3316 INFO ? openerp: addons paths: C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons
:D (path exist)
2012-12-06 12:41:12,405 3316 INFO ? openerp: database hostname: localhost
2012-12-06 12:41:12,405 3316 INFO ? openerp: database port: 5432
2012-12-06 12:41:12,405 3316 INFO ? openerp: database user: openpg
:roll: !>2012-12-06 12:41:13,108 3316 CRITICAL ? openerp.modules.module: Couldn't load module web
:D (path lost????)
:roll: !>2012-12-06 12:41:13,108 3316 CRITICAL ? openerp.modules.module: No module named pwd
:roll: !>2012-12-06 12:41:13,108 3316 ERROR ? openerp.service: Failed to load server-wide module `web`.
The `web` module is provided by the addons found in the `openerp-web` project.
:roll: !>Maybe you forgot to add those addons in your addons_path configuration.
Traceback (most recent call last):
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\.\openerp\service\__init__.py", line 53, in load_server_wide_modules
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\.\openerp\modules\module.py", line 414, in load_openerp_module
:D (But now path below again exist! Wonderfull!!!)
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\web\http.py", line 593, in wsgi_postload
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\web\http.py", line 482, in __init__
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\web\http.py", line 549, in _load_addons
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\.\openerp\modules\module.py", line 133, in load_module
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\auth_openid\__init__.py", line 23, in <module>
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\auth_openid\controllers\__init__.py", line 20, in <module>
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\auth_openid\controllers\main.py", line 56, in <module>
File "C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons\auth_openid\controllers\main.py", line 49, in get_system_user
File "getpass.pyo", line 157, in getuser
:roll: !>ImportError: No module named pwd
2012-12-06 12:41:13,108 3316 INFO ? openerp.service.netrpc_server: starting NET-RPC service on 0.0.0.0:8070
2012-12-06 12:41:13,108 3316 INFO ? openerp.netsvc: Starting 1 services
2012-12-06 12:41:13,125 3316 INFO ? openerp: OpenERP server is running, waiting for connections...
2012-12-06 12:41:13,125 3316 INFO ? openerp.service.wsgi_server: HTTP service (werkzeug) running on 0.0.0.0:8069
2012-12-06 12:42:02,015 3316 INFO ? werkzeug: 127.0.0.1 - - [06/Dec/2012 12:42:02] "GET / HTTP/1.1" 404 -
2012-12-06 12:42:02,140 3316 INFO ? werkzeug: 127.0.0.1 - - [06/Dec/2012 12:42:02] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 -

File openerp-server.conf:
[options]
without_demo = False
unaccent = False
db_template = template1
db_password = openpgpwd
xmlrpcs = True
xmlrpcs_interface =
syslog = False
logrotate = True
xmlrpcs_port = 8071
test_report_directory = False
list_db = True
timezone = False
xmlrpc_interface =
test_file = False
smtp_password = False
secure_pkey_file = server.pkey
xmlrpc_port = 8069
workers = 0
log_level = info
xmlrpc = True
admin_passwd = admin
smtp_port = 25
smtp_server = localhost
static_http_url_prefix = None
limit_request = 8192
test_commit = False
proxy_mode = False
demo = {}
dbfilter = .*
login_message = False
import_partial =
pidfile = None
db_maxconn = 64
osv_memory_count_limit = False
reportgz = False
osv_memory_age_limit = 1.0
netrpc_port = 8070
db_port = 5432
db_name = False
debug_mode = False
netrpc = True
limit_time_real = 60
limit_memory_hard = 805306368
logfile = C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp-server.log
csv_internal_sep = ,
limit_time_cpu = 60
pg_path = C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\PostgreSQL\bin
limit_memory_soft = 671088640
static_http_enable = False
translate_modules = ['all']
smtp_ssl = False
server_wide_modules = None
netrpc_interface =
smtp_user = False
log_handler = [':INFO']
db_user = openpg
db_host = localhost
test_enable = False
max_cron_threads = 4
static_http_document_root = None
email_from = False
:roll: !>addons_path = C:\Program Files\OpenERP 7.0alpha-20121206-000102\Server\server\openerp\addons
secure_cert_file = server.cert


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Sat Dec 22, 2012 3:30 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 29, 2009 8:15 am
Posts: 443
Assembly from 20121221 again has the same error. Plus server service not started automatically.
Is it "End the World" for Windows All-in-One? :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Fri Dec 28, 2012 5:52 am 
Offline

Joined: Sun Mar 29, 2009 8:15 am
Posts: 443
Error FIXED! 28.12.2112


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Fri Dec 28, 2012 5:05 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 14, 2012 4:50 pm
Posts: 29
Location: Grafton, WI
I'm fairly sure that running the OpenERP server on Windows is an afterthought. All of the devs are using Linux of some variety, which makes sense given the nature of programming an open source system.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Openerp 7 beta "No handler found"
PostPosted: Mon Dec 31, 2012 1:10 am 
Offline

Joined: Fri Nov 30, 2012 12:58 am
Posts: 7
Location: Croatia
I installed openerp-7.0alpha-20121230-000101.tar.gz on linux and have the same problem.
Adding the path to the addons doesn't seem to help.

-- edit __
I found the answer - need to install python mock and unittest2


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:

Protected by Anti-Spam ACP